Bästa motionscykeln för hemmabruk

Fråga: Vilken är den bästa motionscykeln för hemmabruk?

Innan det att det blev ekonomiskt möjligt för privatpersoner att köpa löpband, crosstrainers, roddmaskiner och liknande utrustning för konditionsträning och fettförbränning i hemmet, var den klassiska motionscykeln, eller testcykeln med ett annat namn, det givna valet.

Även om många som är intresserade av motion har hakat på de senaste trenderna är dock motionscykeln fortfarande mycket populär. Det finns många anledningar till detta faktum. För det första är träning på en motionscykel mycket skonsam och samtidigt mycket effektiv. Att springa på ett löpband är kanske det bästa sättet att få upp flåset om man vill träna hemma, men det är inte alla som kan använda ett löpband. Även om många löpband har bra fjädring är det ändå en ganska påfrestande motionsform, inte minst för knäna.

För det andra kan man ha händerna fria när man sitter på motionscykeln. Har man ofta ont om tid kan man kombinera ett träningspass på motionscykeln med enklare arbete. Det finns de som placerar sin laptop på motionscykelns mittkonsol. Andra passar på att läsa tidningen eller ringa telefonsamtal. Det senare blir dock ganska svårt om man ökar intensiteten!

För det tredje har man alla möjligheter att anpassa sin träning på alla möjliga sätt när man använder cykling som motionsform. Vill man gå ner i vikt kan man ta lite längre cykelturer på medelintensitet. Vill man förbättra konditionen ökar man intensiteten och kör kortare träningspass eller intervallpass.
träningscykel

Abilica WinSpin

För dig som vill ha bra kvalitet till ett relativt lågt pris är storsäljaren WinSpin från sportutrustningstillverkaren Abilica ett bra val. Du får helt enkelt mycket för pengarna om du väljer denna motionscykel. Konstruktionen är stadig, vilket inte direkt är standard för de billigare motionscyklarna, och du kan räkna med en lång livslängd.

Svänghjulet är på 18 kg och cykeln har kedjedrift. Att svänghjulet är så tungt i jämförelse med det som sitter i andra motionscyklar beror på att Abilica WinSpin är utformad som en spinningcykel. Abilica WinSpin har fastnav och kombipedaler. Med kombipedalerna har du möjlighet att använda såväl vanliga träningsskor som cykelskor. Den ena sidan av pedalen har clips, medan den andra har clip-pedal. Du kan till exempel använda cykelskor av SPD-typ när du tränar på Abilica WinSpin. En annan bra funktion med denna motionscykel är att du har möjlighet att ansluta cykeln till en dator. Givetvis kan du också använda en vanlig cykeldator för att övervaka ditt träningspass och mäta dina framsteg.

Sammanfattning funktioner: Stabil konstruktion, kombipedaler, datoranslutning, transporthjul.

Pris: 4 190 kr 4995 kr

Betyg: starstarstarstarstar

Kommentar: BÄST I TEST. Mycket för pengarna. En modell för dig som vill ha en motionscykel med betydligt bättre kvalitet än de billigaste motionscyklarna.

Läs mer och beställ >

Casall EB200 WeBike

Casalls modell EB200 WeBike är en intressant motionscykel. I grunden får du en mycket bra motionscykel när du köper denna modell. Dessutom kan du synka cykeln med en PC för att öppna upp en helt ny värld av träningsmöjligheter.

Casall EB200 är en motionscykel som ligger strax bakom proffsmodellerna, såväl när det gäller kvalitet som pris. Du har tillgång till fiffiga funktioner samtidigt som cykeln är lätt att använda, förvara och flytta. Med pulssensorerna får du svart på vitt på din genomsnittspuls och maxpuls under träningen. Pedaler och sits kan du ställa in exakt så du får den bästa möjliga utväxlingen och den bästa komforten. Med transporthjulet stuvar du enkelt undan motionscykeln när du är klar med ditt träningspass.

Om du vill kunna variera din träning är Casall EB200 ett utmärkt val. Du har tolv olika träningsprogram och hela 16 motståndsnivåer att välja mellan. I princip kan man säga att du kan träna på 192 olika nivåer. Om du vill ge dig på en riktig utmaning väljer du kanske ett träningsprogram med många tuffa stigningar och ställer in en hög motståndsnivå. Vill du bränna fett kan du med fördel välja en lite lägre nivå på motståndet på ett träningsprogram med stegrande intensitet.

Om du kopplar din motionscykel till din PC får du tillgång till ytterligare funktionalitet. Du kan då följa ditt träningspass i en virtuell miljö på skärmen på din dator. Den väg du ser på datorn är den väg du cyklar på. Om du ser en uppförsbacke längre fram på vägen gäller det att du ställer in dig på att cykeln snart kommer att öka motståndsnivån. I ”race mode” kan du rent av tävla mot andra virtuella cyklister!

Sedan skadar det ju inte om motionscykeln är snygg. Det är ju roligare att träna med sportutrustning som är vackert designad. Den här modellen följer Casalls grunddesign, med rena linjer och klassiska färger.

Sammanfattning funktioner: 12 förinställda träningsprogram, 16 motståndsnivåer, pulssensorer, synkning med PC, grafisk framställning av din cykling (via PC), transporthjul.

Pris: 6 495 kr

Betyg: starstarstar

Kommentar: En spännande produkt som mycket väl kan vara framtiden för konditionsträning i hemmet. Priset är dock kanske lite väl tilltaget för den vanlige motionären.

Läs mer och beställ >

motionscykel

Casall Benefit B420

Det är inte motionscykelns funktioner som är avgörande för om du ska få en bra effekt av din träning eller inte. Det är din vilja att träna som är i fokus. Om du vill ha en motionscykel som gör det den är avsedd för, det vill säga hjälpa dig förbättra konditionen och/eller bränna fett, utan att behöva lägga ut så mycket pengar, är Casall Benefit B420 ett lämpligt val. Samtidigt som detta är en budgetmodell får du dock mycket för pengarna.

Casall Benefit har en stabil och tålig konstruktion. Den håller faktiskt för en maximal användarvikt på 125 kg. Du kan givetvis reglera såväl styre som sits för att få en perfekt sittställning. Pulsen mäts via sensorer i handtagen. På cykeldatorn ser du uppgifter om tid, distans, puls, kaloriförbrukning, hastighet och pedaltramp per minut. Du har åtta olika motstånd att välja mellan, så du har relativt goda möjligheter att variera intensiteten i din träning.

Sammanfattning funktioner: 8 motstånd, pulsmätning, cykeldator med grundläggande funktioner, transporthjul.

Pris: 2 469 kr

Betyg: starstarstarstar

Kommentar: En budgetmodell som inte kommer göra dig besviken.

Läs mer och beställ >

Behöver du lite extra hjälp för att går ner i vikt till sommaren?

Dietshake från Svenskt kosttillskott hjälper dig att begränsa ditt kaloriintag. Det är inget hokus pokus. Det är helt enkelt ett kosttillskott som hjälper till att hålla nere energiintaget för att nå en snabbare viktminskning. Finns i flera god smaker.

Läs mer om kosttillskottet och köp här.

viktminskning med kosttillskott

Lämna en kommentar

Copyright © 2012
Konditionsträning.se